Natuurgeneeskundig praktijk De Brug Julianadorp  
     
 

ERVARINGEN

Wings of Change

"Eind juli 2012 belandden we met onze zoon Daan op uitnodiging van Wings of Change in Andijk.

Daan is vanwege zijn energiestofwisselingsziekte rolstoelgebonden, spreekt niet verstaanbaar en heeft moeite met zijn fijne motoriek.

In 2009 heeft Daan op Curacao dolfijntherapie ondergaan met voor ons als zichtbaar resultaat dat hij ondernemender en zelfstandiger is geworden.

In 2013 kan Daan door de fantastische actie "Gaan voor Daan" opnieuw naar Curacao voor dolfijntherapie.

Sinds zijn eerste bezoek aan Wings of Change voelt Daan zich enorm tot vooral de uilen aangetrokken. Hij zoekt ze elke keer weer allemaal op, zoekt oogcontact en geniet enorm. Hoogtepunt is als de uil of roofvogel in de vlucht door Daan's haar vliegt.

Daan heeft met Léon nu een aantal keren met de uil Bennie gevlogen, en durft elke keer meer. Léon probeert met Daan nu een roofvogeltherapie uit die vergelijkbaar is met en aansluit op de dolfijntherapie.

Omdat dolfijntherapie duur is, kan roofvogeltherapie het gat vullen dat ontstaat als er na gevolgde dolfijntherapie geen vervolg mogelijk is.

Wij zijn Léon en Nancy zeer dankbaar voor de prachtige kans op vergrote zelfstandigheid en zelfvertrouwen die zij Daan bieden."

Tom en Ellen Schouten


Nekklachten

Hoi Nancy,

Ik wil je nog even laten weten hoe het met Lara en mij gaat. Eind vorig jaar kwam ik bij jou langs voor Lara haar nekpijn, Volgens mij is zij één keer bij jou geweest en ik weet niet hoe je het precies gedaan hebt, maar zij heeft GEEN last meer. In het begin heeft zij nog een enkele keer last gehad, maar zij wist er dan goed mee om te gaan.( en ik ook!!!)
Je hebt mij toen ook van mijn "stressgevoel in mijn lijf" afgeholpen. Heerlijk.
Ik heb begin dit jaar niet gereageerd op je enquête, omdat wij toen net bij jou waren geweest. Ik wilde eerst weten of de klachten op langere termijn ook weg bleven. 
(Het vertrouwen op herstel was bij Lara en mij een beetje verdwenen, na 6 jaar steeds recidiverende klachten)
We weten nu dat het gewoon goed zit en het vertrouwen in haar eigen lichaam is daarom volledig hersteld!!! 
Wij willen je nogmaals bedanken voor je hulp en veel succes wensen op jullie nieuwe adres. Wie weet tot ziens.

Groetjes,
Lara en Myranda


Stijve nek:
Ervaring: Alleen het gesprek met Nancy was al verhelderend en ik heb veel aan de oefeningen gehad, vooral nadenken waar je op dat moment mee bezig bent.
Van klachten af met 2 consulten

Stress en invloed van negatieve energie van anderen op eigen persoon. Onvoldoende bij je zelf blijven
Ervaring (na 3 consulten): Vooral het bewustworden en herkennen van punten en wat er aan te doen.
Dit blijft lastig, maar in stappen kom ik steeds verder, waardoor ik meer bij mijzelf kan blijven

Ik had last van een volle rugzak, heel veel meegemaakt:
Na 2 consulten: grootdeels van mijn klachten af

Hernia:
Ervaring: Prettig gesprek, eenvoudige toelichting zonder poespas, direct aan het werk, diverse technieken zijn toegepast waardoor resultaat niet eenduidig is, maar wel helpt. Ik liep er de tweede keer krom heen en liep recht terug. De natuurlijke manier van werken, zonder medicijnen en scans, zijn voor mij essentieel.
Volledig van klachten af binnen 3 consulten.

Zweepslag:
Na het sporten een zweepslag opgelopen. Ik had veel pijn en kon bijna niet lopen. Binnen een dag  kon ik terecht bij Nancy voor een behandeling. Na de 1e behandeling trok de pijn al weg en ging het lopen beter. Nog een 2e behandeling gehad met de MWO en Quantum Touch.
Al snel bijna geen pijnklachten meer en het sporten heb ik met 5 weken weer opgepakt.

Tennisarm, buikpijn (gevoel van een soort band om de buik), onrustig, ‘te druk’/gespannen:
Tennisarm en alle andere klachten waren binnen 3 consulten verdwenen. Belangrijk is daarnaast ook het bewustworden en de kleine oefeningetjes die ik mee heb gekregen. Heel bijzonder, iedereen zou meer van deze manier van behandelen moeten weten!

Polsfractuur:
Veel sneller herstel van mijn polsfractuur waar ‘normaal gesproken’ voor staat. Kon binnen 5 weken weer sporten!

 

Januari 2012Meer ervaringen van onze klanten n.a.v. onze enquete:

Klacht(en):  Rugklachten, schouderklachten, slaapproblemen, vermoeidheid.
Ervaring: Een goede ervaring bij Nancy, positief, verbazend, slaap nu uitstekend, en heb geen correctie zooltjes meer in mijn schoenen i.v.m. rugklachten, dit nu zonder pijn.
Jacqueline

Klacht(en): Spanningsklachten in nek, schouders, armen en een opgejaagd gevoel (burn out-achtig)
Ervaring:
Mijn ervaringen bij Nancy waren goed. De klachten waren niet zomaar weg, maar na elke behandeling was ik de meeste spanning kwijt en voelde ik me echt weer wat beter. Ik werd serieus genomen en er was tijd en aandacht voor me.

Klacht(en): Dagelijks buikpijnklachten.
Ervaring: Ik heb de behandeling als heel positief ervaren. Ik liep al een paar jaar rond met buikpijnklachten. De huisarts kon niets vinden en vond dat ik dit moest accepteren als een verandering in mijn lijf na de geboorte van mijn dochter. Via via ben ik bij Nancy terecht gekomen. Zij vond een energie bij mij die niet bij mij hoorde en na het verwijderen hiervan verdween ook vrijwel direct mijn buikpijn. Ik heb geen behoefte om verdere verklaring te zoeken, ik ben gewoon heel blij om me goed te voelen.  

Klacht(en): Plaatselijke jeuk over gehele lichaam als gevolg van intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen.
Ervaring: Na intake bij Nancy diverse behandelingen ondergaan (oa jassentechniek) en dieetlijst meegekregen. Dieet werkt bij goed volgen perfect. Nagenoeg geen jeuk meer. Nogmaals langs geweest voor sportblessure (spieren), daarvoor behandeld en geen effect van gemerkt. Naar later bleek na bezoek aan SMA was het een stressfractuur (vermoeidheidsbreuk in bot) en dat kost gewoon tijd. Niet verder langs geweest.

Klacht(en): vermoeidheid, leeglopende  energie…
Ervaring: De behandeling bij Nancy gaf mij een heel fijn en een rustgevend gevoel.
Het effect van de behandeling is dat je voelt dat je energie weer fysiek en mentaal  krachtig is. Dat je zelf beter kan voelen dat je weer in (energie) balans bent.
Petra

Klacht(en): Burn out, Angsten
Ervaring: Het was mijn eerste ervaring met natuurgeneeskunde bij Nancy en ik was verrast hoe goed het werkt
J.B.


Onze hond Diesel (een Friese Stabij van 4 ½ jaar) is sinds dat wij hem ophaalden als pup al bang voor harde knallen, onweer en bliksem. Maar zodra oudjaar in zicht kwam werd het echt crisis! Diesel was doodsbang (bijna in shock!)  voor vuurwerk!! Zodra de eerste knal had geklonken zo rond half december werd het een bange hond die eigenlijk niet meer naar buiten wilde tot begin januari en de knallen eindelijk over waren! Als het in die periode dan ook nog ging onweren en bliksemen was het hek helemaal van de dam! Zodra de eerste knal klonk, rende Diesel alle kanten op in huis om maar een veilige plek te vinden! Daarbij hijgde hij verschrikkelijk en trilde als een rietje!

Na van alles geprobeerd te hebben (halsbanden, pillen etc) bij Nancy een afspraak gemaakt. Nancy kwam bij mij thuis en ging via mij een NEI behandeling doen en Diesel kreeg Bach Bloesem druppels. Ik had niet gezegd dat Nancy zou komen, maar hij zat duidelijk op iemand te wachten!

Het is nu 13 januari, dus het vuurwerk is weer voorbij! Diesel heeft het veel beter doorstaan!!!!!! Hij zoekt nog wel een veilig heenkomen, trilt ook nog wel, maar is verder rustig! Wat een opluchting! Vooral voor Diesel!!! Ik ben zelfs even naar buiten geweest met oud en nieuw en was Diesel alleen binnen! Dat kon de voorgaande jaren echt niet! Uiteindelijk is hij zelfs rustig gaan slapen rond 2 uur ’s nachts!  De angst die er nu nog zit, daar moet hij over heen groeien zegt Nancy. Daar hebben we tips voor gekregen.
Mijn jongste zoon en ik wisten al dat het “werkt” wat Nancy doet, maar mijn man was nog wat sceptisch. Nou, die kon z’n ogen niet geloven met oudjaar!!!

Nancy, nogmaals bedankt ook namens Diesel (maar dat had hij zelf al gedaan na de NEI!!)

Ingrid


Enkele ervaringen n.a.v. een enquête gehouden onder onze klanten in oktober j.l.:

 • Ik ben zelf bij Nancy geweest nadat ik een dicht blauw oog had na de kermis! Nancy heeft mij een paar keer behandeld, het gloeide en begon ontzettend te jeuken! Maar na 2 weken had ik nog een geel, groen kleurtje over wat later snel verdween.
 • Door de behandeling heb ik mijn energie weer terug en ben ik mij bewust van wat ik eet en al 6 kilo afgevallen, zonder dat het mij moeite of strijd kost.
 • Ik loop nu enige tijd bij Marco en volg de workshops bij Nancy en mijn ervaring deel ik graag met iedereen, mijn leven is zo enorm veranderd ik heb zeker dagen dat ik 80 % minder pijn heb en ik leef weer, ik geef weer om het leven en om mezelf ,ik geniet weer. Ook de quantum touch heeft me enorm verrijkt door het bij mezelf toe te passen sta ik meer in het leven
 • Ik ben heel erg blij dat ik bij “De Brug “ terecht ben gekomen en vind Nancy een geweldige vrouw die ten alle tijden voor je klaar staat. Een luisterend oor en een uitstekende therapeute.Ik was eigen best wel een klein wrakje toen ik voor de eerste keer kwam en door de behandelingen, mankeerde van alles en ook geestelijk zat ik niet lekker in mijn vel. Eerst heeft Nancy al allerlei allergieën bij mij ontdekt waar ik niets van af wist en door mezelf daar aan te houden ben ik mezelf ook beter gaan voelen. Met ups en downs ben ik weer mezelf geworden maar weet ook dat ik altijd aan mezelf moet blijven werken. Aan mezelf blijven werken is ook iets wat ik van Nancy hebt geleerd en ik kreeg dan ook heel veel tips mee van haar mee om dat te blijven doen.
 • Vond de aandacht, tijd en de Bach remedie ontzettend fijn. Voelde me na elk consult heel goed en dat effect bleef aardig lang hangen. Ik ben zeer positief. Nu een paar maanden later voel ik me nog steeds sterk. Nancy heeft steeds een goeie uitleg gegeven en spreekt ook aan op eigen verantwoording nemen.
 • De jassen techniek lijkt mijn leven toch een stuk lichter te maken. Ook de kundigheid van Nancy dat ze je kan lezen, ze ziet dat chakra’s niet goed fungeren, zet ze goed, ze ziet dat er een muur tussen mijn zoon en mij instaat en zegt dat ik deze zelf stuk kan slaan zodat wij weer van hart tot hart contact kunnen hebben.Ik besef dat ik de verantwoordelijkheid van het slagen van een sessie zelf in de hand heb door ervoor te waken terug in oude patronen te vallen dus zelf ook de jassen techniek meditatie dagelijks te doen. Ik ben een stuk blijer en lichter nu. Kan daadwerkelijk uit mijn lijden stappen!
 • Ik zat al jaren niet lekker in mijn vel,veel somber en geen energie. Nancy heeft de jassentechniek toegepast en ik ben heel dankbaar,ik voel me een ander mens.En mijn zoon heeft psychische problemen,dit uit zich vooral op school, hij had zichzelf helemaal op slot gezet, Marco heeft hem behandeld en bachbloesem therapie gegeven, ik heb geleidelijk mijn oude zoon weer terug. Mijn zoon stond er erg wantrouwig tegenover,maar ziet nu het effect en staat er open voor.
 • Met name de voedingslijst die op de klachten en gezondheid wordt afgesteld heb ik erg veel baat bij (ziekte van Crohn). Zolang je je aan de voedingslijst houd, merk je aanzienlijke verbeteringen. Hoe beperkt de voedingslijst is, hoe meer je naar de volgende voedingslijst uitkijkt (iedere 3 maanden krijg je een nieuwe lijst). Omdat het steeds beter met je gaat, wordt deze steeds meer uitgebreid.
 • Het is gewoon heel bijzonder wat Nancy doet. Ook al begrijp ik niet alles ervan, ik zie dat het helpt bij mijn zoon Sam. We gingen heen met een moe, energieloos kind en ’s avonds na o.a. quantum touch behandelingen, buisje, druppels, jassen techniek etc. zagen we weer een jongentje met energie!
 • Ik ben zeer tevreden over de behandelingsresultaten.Vanaf het moment dat ik binnenkwam, werd door zowel tijdens de eerste behandeling door  Marco als bij andere behandelingen door Nancy, gewerkt op de totale mens en niet alleen de klacht. Nancy heeft me heel goed geholpen toen ik klachten had deze te reduceren en ze gaf ook inzicht in hoe ik zelf de hoofdoorzaak verder kon gaan aanpakken. Dus niet alleen symptomatisch, maar ook coachend.
 • Mijn zoon, nu inmiddels 14 en emotioneel zeer gevoelig, zag het leven alleen maar vol gevaren en teleurstellingen. Hij zat behoorlijk vast in zijn patroon en heeft ook meerdere behandelingen gehad we zijn door gegaan tot we het gewenste hebben bereikt. We zijn begonnen met bachdruppels en aangezien hij gek is van stenen heeft Nancy ook een edelsteen voor hem uitgezocht aan een ketting die hij nog steeds trouw draagt. Ook heeft Nancy de jassen techniek op hem toegepast om hem te helpen dingen los te laten dat heeft hem ook inderdaad goed gedaan, maar toen kwam het communiceren met dieren ter spraken wat waarschijnlijk ook wel wat was voor mijn zoon en dat was het helemaal hij heeft dat gedaan met Nancy en is er thuis mee door gegaan spelen der wijs en hoe meer hij er mee bezig is hoe meer hij daar in groeit in alle opzichten. Op school gaat het een stuk beter, niet altijd perfect maar hij kan het nu wat sneller loslaten, hij gaat nu wat makkelijker dingen zelf regelen en ik zie hem nog wel meer groeien als hij dat communiceren met dieren beter onder de knie krijgt en daar meer zelfvertrouwen in gaat krijgen en durft toe te passen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het hem gaat lukken en anders zitten we gewoon weer bij
 • Mijn ervaring bij Nancy is dat het mij meer inzicht heeft gegeven aan mijn klachten. En daardoor kan ik er veel beter mee omgaan.

Mijn zoon van 6 jaar had (ja had!) last van een wrat onder elke voet. Hij liep er zelfs een beetje raar van en je kon zien dat het echt pijn deed.Via een goede vriendin kwam ik op het pad van Nancy. Wat ik bijzonder vond is dat Teun bij Nancy helemaal thuis was, het voelde natuurlijk en vertrouwd. De wratten werden energetisch geopereerd met een energetisch mesje, pincet en olie. Allemaal heel rustig. Wat ook indruk op me maakte is dat hij zijn voet met wrat voor moest stellen en er een foto van maken. Daarna de wrat wegpoetsen en een mooie voet zonder wrat weer terug plaatsen. Geen weerstand en geen stress, hij deed het gewoon! Daarna als beloning een mooie steen uitzoeken. Thuis nog ongeveer een week de voeten met omegawash ingesmeerd en afgeplakt met tape. Met als resultaat 2 mooie voetjes zonder wratten!!
Marlèn


Toen ik bij Nancy kwam had ik al jaren darmklachten. Altijd buikpijn, bijna altijd verstopt en dan weer plotseling diarree. Huisartsen hielden het altijd bij een spastische darm en ik moest maar gewoon een beetje opletten wat ik at. Het afgelopen jaar zat ik weer een paar keer bij de huisarts. Ik was verschrikkelijk moe en tegelijkertijd onrustig. Mijn huid was grauw, ik had wallen en mijn haar en nagels braken af. Sporten, wat me energie zou moeten geven, lukt niet meer; Mijn lijf wilde gewoon niet. Dit ondanks dat ik behoorlijk gezond at. Bloedonderzoek leverde niet zoveel op en het leek de richting op te gaan dat ik gewoon teveel hooi op mijn vork nam. Ik besloot het in het alternatieve circuit te zoeken. Enigszins sceptisch, maar ik had er gewoon genoeg van me zo te voelen.
Nancy nam mijn klachten serieus en kon me vertellen dat mijn darmen door al die jaren erg poreus waren geworden. Vermoedelijk een intolerantie voor lactose in combinatie met stress hadden mijn darmen zo beschadigd dat voedingsstoffen niet goed meer werden opgenomen. Hoe ze dat heeft getest is me nog steeds een raadsel, maar voelde me in ieder geval meer gehoord dan door mijn huisartsen. Ik wilde het op zijn minst proberen.
Ik kreeg een voedingslijst mee met een voor mijn gevoel zeer streng dieet. Geen koemelk, geen suiker, maar ook geen vervangers als zoetstof en soja. Verder alleen witvlees en sommige vissoorten en nog een flink aantal andere producten die ik in ieder geval drie maanden niet meer mocht gebruiken. Daarna zou ik bepaalde producten langzaam weer op mogen bouwen, maar het zou ook kunnen dat er producten blijvend uit mijn dieet geschrapt moesten worden.
Na een week of vier begon ik me langzaam fitter te worden. Ongeveer rond die zelfde tijd had ik voor het laatst buikpijn en diarree. In de twee maanden daarna ging het mensen opvallen dat ik er beter uitzag. Ik zag het zelf aan de kleur van mijn huid, beter uitziend haar en nagels die niet meer afbrokkelen. Uiteindelijk heb ik mijn hardloopschoenen gepakt en lukte het wonderwel weer mijn trainingsschema op te pakken.
Het heeft me erg geholpen te weten welke producten goed voor me zijn en welke niet. En ook al is de periode van drie maanden voorbij, ik wil (ondanks dat ik niks zo erg mis als ijs en taart) nooit meer terug naar mijn oude eetgewoontes.


Nancy, we willen je  nog heel erg bedanken voor alle goede hulp die je ons gegeven hebt. Ik weet nog dat ik je in december gebeld heb en we  al snel bij  je terecht konden. Vanaf toen deed je er alles aan.
Het is gewoon geweldig dat J. weer genezen is en weer alles kan! Hij heeft er wel wat voor moeten doen maar het is gelukt. Nogmaals bedankt en tot ziens!


"Ik was zo verschrikkelijk moe, maar na een behandelmethode bij Nancy knapte ik zienderogen op!"


Eczeem
Al ruim een jaar eczeem op mijn handen en daarbij ook nog moe voelen.  Had al een paar therapeuten bezocht (voor het elimineren van allergenen en ik had mijn eetpatroon veranderd) en tig zalfjes uitgeprobeerd en het hielp telkens ... voor een paar weken. In november kreeg ik ook eczeem in mijn gezicht en voelde me nog moeier... had nergens meer zin in en alles leek teveel. 

Tijdens het googlen kwam ik op de site van praktijk de Brug en las iets over edelstenen. Uit nieuwsgierigheid vroeg ik Nancy om een steentje voor me uit te zoeken met een persoonlijke beschrijving.  Misschien zou zij een antwoord over de oorzaak van mijn klachten kunnen geven? Als snel kreeg ik bericht dat ik het steentje kon ophalen. Een mooie zwarte steen. De persoonlijke beschrijving vermelde o.a. verminderde afweer door micro organismen (welke niet in mijn lichaam thuis horen) en wat hier weer de oorzaak van was. Wonderlijk. Dit had Nancy goed 'gevoeld', want enkele dagen later had ik veel pijnklachten in mijn gezicht wat later overging in een uitbarsting van een bacteriele infectie. Dit alles ging gepaard met veel pijn en hierdoor slapeloze nachten. En mijn energie peil had nu echt het 0 punt bereikt. Tijdens deze periode had ik telefonisch contact met Nancy. Zo wonderlijk dat ze (op afstand) precies kon voelen waar de pijn in mijn gezicht zat en deze pijn ook weg kon halen en me kracht kon geven. Na de antibiotica kuur ben ik op aanraden van Nancy verder gegaan met Omega Wash om mijn immuunsysteem en organenfuncties (aan) te sterken. Ook heeft Nancy me nogmaals behandeld.

Nu, ruim een maand verder voel ik sterk en heel goed. Geen eczeemklachten op mijn lichaam en ik bruis van de energie.  Ik zeg tegen iedereen dat ik me beter dan ooit voel, want ik kan me niet meer herinneren hoelang geleden het was dat ik me zo goed voelde en dat ik ben heel blij ben dat ik in deze periode hulp van Nancy heb gehad. Mijn steunpilaar toen ik mijn lichamelijke evenwicht dreigde te verliezen. Ik heb het al gezegd, maar schrijf het toch nog een keer op. Bedankt voor je hulp!


Mijn jongste dochter van 3 jaar was flink aan de diaree (echt “water”) en ook af en toe aan het spugen, echt ziek was ze niet, beetje hangerig maar verder at ze redelijk en dronk ze goed. Na 2 weken was er echter nog geen enkele verbetering dus toch maar een afspraak bij de huisarts gemaakt en ook bij Nancy. Bij beide kon ik dezelfde dag terecht. De huisarts vermoedde een virus of een bacterie en dus moesten we drie dagen lang de ontlasting opvangen en dat zou dan vervolgens onderzocht worden in het lab. De uitslag en eventuele behandeling zou dus nog minimaal 10 dagen op zich laten wachten. Later op de dag naar Nancy. Nancy voelde problemen in mijn dochter haar darmen en maag en heeft dit behandeld, zonder medicijnen, puur met energie. Nancy gaf aan dat mijn dochter waarschijnlijk wel even flink last zou hebben maar dat alles binnen een dag over zou zijn…

Thuis gekomen is mijn dochter op de bank gaan liggen en viel al heel snel in slaap. Ze heeft een paar uur geslapen en werd toen wakker met hele rode (koorts-)wangen, dit had ze de afgelopen 2 weken nog niet gehad, vervolgens liep ze helemaal leeg, diaree niet spugen. Nadat ze alles kwijt was was ze weer goed te spreken. ’s Nachts heeft ze heel goed geslapen en niet gespuugd. Ook de volgende dag geen problemen en zelfs helemaal niet gepoept, de tweede dag na de behandeling voor het eerst weer ontlasting en dit was helemaal normaal. We zijn inmiddels bijna 2 weken verder en het gaat nog steeds super, geen problemen meer gehad!


Aan iedereen!

Mijn dochter was twaalf toen ze met vermoeidheidsklachten op school uitviel. Na 8 maanden kwam de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom). Met de reguliere behandeling (psycholoog, fysiotherapie en later psychosomatische fysiotherapie ging ze met pieken en dalen steeds verder achteruit. Haar vermoeidheid werd steeds groter, haar concentratie werd steeds slechter en haar conditie ging zo achteruit dat ze niet eens meer kon traplopen. Er was zelfs sprake van opname in een revalidatiekliniek (cognitieve gedragstherapie) maar door wachtlijsten ging dat gelukkig niet door.

Gelukkig, want na anderhalf jaar ellende, kwamen we in contact met Marco die ons wegens tijdgebrek doorverwees naar Nancy. Dit was in juli 2009. Nancy stelde de diagnose "schimmelinfectie in het bloed" en is daarop gaan behandelen met tabletten Pau D'arco, de multiwave oscillator, quantum touch, een voedingslijst en later een Omega Wash-kuur. Met levendbloed-analyse is de schimmel ook aangetoond in het bloed. Ook verbetering in het bloedbeeld werd hierdoor zichtbaar.

Onmiddellijk na de eerste behandeling/middelen zagen we resultaat: haar kleur werd beter en haar ogen stonden niet meer "ziek". Ze knapte dusdanig op dat we konden beginnen met thuisonderwijs via de OBD en later met een uur les op de middelbare school. Dit eerste schooljaar kwamen we tweemaal in de week bij Nancy en telkens bracht ze Maureen een stapje verder. Haar lichamelijke conditie en concentratie verbeterden steeds.

Het is nu november 2010 (bijna drie jaar na het begin van de ziekte en 16 maanden na het begin van de behandeling) en afgelopen week heeft mijn dochter voor het eerst 4 lesuren op een dag gevolgd. We zijn er nog niet maar er is nog steeds sprake van een langzame maar gestage vooruitgang (géén terugvallen!). Inmiddels gaan we nog een keer per maand naar Nancy.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, nuchtere natuurgeneeskunde en Nancy's geweldige hulp ook niet!

Hartelijke groeten, Tineke


Beste Mensen  

Sinds juni loop ik nu bij Marco en ik kan jullie zeggen ik ben erg enthousiast, mijn schaambeen is gebroken geweest bij de bevalling van mijn laatste kind en ik liep ondertussen al 8 jaar met kruk en met pijn veel pijn ,ook slikte ik een hele hoop medicatie, antidepressiva. En ik kan u echt zeggen na de behandelingen van Marco die bij mij bestonden uit de Jassentechniek, Hypnose en de Nei therapie ben ik zover aan de betere hand dat ik al hele stukken zonder kruk loop, ik krijg geen injecties meer tegen de pijn, en slik ik echt zowat 2/3 minder medicatie. Dus jullie kunnen wel begrijpen ik ben een groot fan van de natuurgeneeskundige praktijk ”De Brug”. Ik raad het dan ook iedereen aan, maar de mensen om me heen zien het zelf ook al aan me en vragen dan hoe dat kan, dan geef ik een heel goed advies “Probeer het eens geef het een kans en ga eens naar Nancy of Marco “want voor mij heeft betekend het gewoon een heel nieuw leven!!!

Groetjes Monique


Half augustus ben ik via via bij Natuurgeneeskundig Praktijk De Brug terechtgekomen. Sinds begin 2008 lijd ik aan de auto-immuunziekte van Hashimoto. Nadat de medicatie zodanig ingesteld was dat de bloedwaarden goed waren, bleef ik me slecht voelen. Het ontbrak me dagelijks aan energie, kon me slecht concentreren en ik was vaak in een sombere stemming. Na 2 consults bij De Brug merkte ik al verschil, kreeg weer energie en een blijere kijk op het leven. Nu, na 3 maanden, voel ik me herboren. Dat gaat niet zo maar, strikt volg ik de aanwijzingen van Nancy op. Aan de voedingslijst, die ook volgens haar 'heel pittig' is, houd ik me strikt. Na plm. 6 behandelingen was ik zo ver dat ik niet meer terug hoefde te komen. Dat is nu ruim een maand terug en ik voel me nog steeds heel goed. Ik zie met veel vertrouwen de toekomst tegemoet.

Peter


Mijn zoon had heel veel wratten onder zijn voeten, maar ook op zijn handen. Deze gingen na veelvuldig aanstippen bij de dokter niet weg. Na een paar behandelingen met o.a. de MWO zijn ze binnen een aantal weken volledig verdwenen!


Obstipatie bij kinderen
Onze dochter Louise had vanaf de geboorte al last van obstipatie. In de kraamtijd poepte ze al konijnenkeuteltjes. Het werd later wel beter. Maar het bleef een “zwakke plek”. We letten bij haar op de voeding, geen witbrood etc. Ze zat op een gegeven moment dagelijks aan een glaasje pruimensap. En af en toe een thee met laxerende werking als het écht nodig was. Allemaal tijdelijke oplossingen dus. Inmiddels was ze ruim 2,5 jaar.

Ik ben naar Nancy gegaan. Ze heeft Louise 2 keer behandeld met o.a. de NEI therapie en de jassentechniek. De behandeling werd via mij gedaan en Louise zat bij mij op schoot, aandachtig te kijken wat Nancy allemaal aan het doen was. Daarnaast heeft ze ca. 3 weken Bachbloesem druppeltjes gebruikt. Sinds de 2e behandeling, poept Louise “dagelijks mooie soepele drollen”! En als er weer een mooi drol in haar luier zit, zegt ze “Ik hoef nu niet meer naar Dokter Nancy”.

Ik vind het écht ongelooflijk en bijzonder dat ze na 2 behandelingen compleet van het probleem af is. Nancy, ontzettend bedankt!

Corella van Kuijeren


In november 2009 had ik een voetreflexbehandeling bij Nancy. Heerlijk om op deze manier je voeten te verwennen. Zo kwam het gesprek op het vocht, vet in mijn benen (lipoedeem). Daar is verder weinig aan te doen, behalve steunkousen dragen, veel bewegen en niet te zwaar worden. Dat laatste is juist het moeilijkste, vele diëten gevolgd en geen of weinig resultaat. Ik vroeg aan Nancy of zij mij via de natuurgeneeskunde kon helpen. In januari maakte zij voor mij een voedingslijst, ook kreeg ik bachdruppels mee. En de jassentechniek paste ze toe. En het resultaat nu 8 kilo lichter en voel me echt veel beter. Nancy bedankt.

Marja


Na jaren jaren zoeken naar een behandeling tegen mijn migraine, kwam ik uiteindelijk bij Nancy terecht. De migraine was zo heftig, dat ik minstens één keer in de week een aanval kreeg. Verschillende technieken werden daarom op mij losgelaten. Elke keer ging ik er met een goed gevoel heen en, na een sessie, met een nog beter gevoel terug. Nancy stelt je op je gemak, luistert naar je en neemt alles serieus. Het was een echte eye-opener, ze draait nergens omheen en kan eigenlijk precies vertellen waardoor je je zieke lichaam in stand houdt. Ze kan je helpen, maar JIJ bent degene die het moet doen. Mijn migraine was na de behandelingen helaas nog niet over, maar ik ben al een heel eind gekomen. Ik heb sindsdien veel minder last van aanvallen gekregen, zo’n 1x in de maand. Op dit moment heb ik nagenoeg geen last meer van mijn migraine dankzij de behandelingen van Nancy en medicijnen van de huisarts. Door de behandelingen sta ik zelfverzekerder in het leven en heeft mijn energie eindelijk een balans gevonden en dàt zie ik weer terug in mijn gezondheid.

Berit


Hoi Nancy,

Ik wil je nog even bedanken! Vanaf het moment dat ik bij je weg reed voelde ik mij een ander mens, ik heb enorm veel aan je behandeling gehad en nog steeds, er zijn momenten dat ik denk wat is het weer een boeltje in mijn lijf en dan doe ik weer even extra goed mijn "dingetjes" die je mij geleerd hebt en dan red ik het weer! Ook heb ik de melk producten laten staan en ook met suiker probeer ik te vermijden. Kortom, ik ben ontzettend blij met je!

W.


Observatie van Jassen techniek
Ik mocht erbij aanwezig zijn toen  Marco de" Jassentechniek'' los liet op mijn vrouw Marijke. Het was in Portugal op de Monte na Luz (Berg van het licht) een groepencentrum.

Marco had al een tijdje zitten vertellen welke effecten die hij ondervond als hij mensen behandelde met de "Jassentechniek", en welke goede uitwerkingen hij daarbij ondervond op het lichaam van zijn klanten (patienten).

Er zijn 26 verschillende Jassen die uitgetrokken moeten worden voordat er weer drie nieuwe "jassen" in de plaats komen. De jassen die worden uitgetrokken bestaan bijv uit de "Backup jas". Deze jas bestaat uit de backups van al onze zelfbeperkende en saboterende programma's en levenspatronen inclusief al onze emoties en angsten welke ons motiveren deze programma's en patronen na verwijdering opnieuw te installeren.

Bij verschillende jassen moet hij soms 2 of 3 keer vragen om de jas uit te doen. Bij de "trauma jas" worden al de onverwerkte emoties die wij gekoppeld hebben aan gebeurtenissen die wij daardoor als traumatisch hebben ervaren.

Zo zie je tijdens het uitrekken van de jassen door Marco, ook de pijn op het gezicht van Marijke en de emoties die daarbij los komen. Je ziet ook aan Marco dat hij ook de pijn voelt en zodra Marco zegt dat hij de "jas" uitgetrokken en weggegooid heeft, zie je de opluchting op beide gezichten. Zo heeft hij ook de "Spijkerjas" die bestaat uit alle energetische spijkers (zoals belazerd zijn, alsof iemand met een mes in je rug steekt) in ons hart. Dan voelen Marco en Marijke die spijkers op hun huid prikken.

Bij het "aandoen" van de drie "jassen". Zoals de beschermende licht jassen, deze jassen beschermen niet alleen maar stimuleren tegelijk ons bewustwordings proces. Deze jas beschermd ons ook tegen de invloeden van electro smog. En daar zie je de klant terugkomen naar wat hij was of is. De andere jassen die aangetrokken worden zijn de "Spiritueel fundamentjas" en de "Eenheidsjas".

Het was voor mij een heel bijzondere ervaring, wat het effect was op Marijke, en hoe zij zich voelde na de behandeling.      

Marco, bedankt dat ik er bij mocht wezen.

Hans  


Ik ben bij Nancy geweest voor een fobie behandeling. Zag daar eerlijk gezegd behoorlijk tegenop omdat ík wist dat ik dóór mijn angst heen moest, maar het verlangen van de fobie af te komen was groot en ik had vertrouwen dat mij niet écht iets kon gebeuren tijdens de behandeling.

Inderdaad bleek de behandeling zo af en toe behoorlijk heftig te zijn, maar steeds als het voor mij heftig werd, ging Nancy weer een stap terug en bouwden we de afbraak van mijn angst langzamer op. Na de behandeling was het de bedoeling binnen 2 dagen mezelf te "testen" en dat lukte behoorlijk goed. Daarna heb ik een aantal goede ervaringen gehad en ik kan nu zeggen dat mijn fobie echt geen fobie meer is en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.
T.


Tijdens het werk raakten Marco en ik in gesprek over zijn (toen net gestarte) praktijk samen met Nancy. Sceptisch maar geïnteresseerd had ik talloze vragen over de behandelmethodes en hoe dit alles in zijn werk gaat. Hierop bood Marco aan om eens een van mijn roofvogels te behandelen. Zo gezegd zo gedaan en met verbluffende resultaten…. Na het behandelen van een van de uilen (met Quantum Touch) werden de daaropvolgende dagen de kleuren feller, de blik van de ogen scherper en de hele uil veel energieker.

Naast de behandeling met Quantum Touch kreeg dezelfde uil een “Bachbloesem-remedie” voorgeschreven en ook ikzelf moest eraan geloven. (omdat de remedie van de uil meer over zijn baas te zeggen had dan over de uil zelf….) En tot ieders verbazing werd naast de uil ook ik een stuk energieker. Daarnaast ook nog een havik met fysieke verwondingen behandeld met dezelfde methoden. Ook de havik herstelde zeer snel en tegen alle verwachtingen van dierenartsen in.

Enthousiast geworden door alle resultaten, zelf een cursus “Quantum Touch” gedaan samen met Nancy en later ook bij haar de “Bachbloesem” cursus gedaan. Sindsdien behandel ik zelf al mijn vogels met heel veel succes. Uiteraard niet zonder een hoop goede adviezen van Marco en Nancy ;). Het trainen gaat makkelijker en hun gezondheid en natuurlijke weerstand is vele malen beter.

Voor gedrag- en/of gezondheidsproblemen of gewoon voor een sterkere weerstand is
“De Brug” voor mens en dier een aanrader!!!

Groet,


In september heb ik met veel plezier de cursus Bach Bloesemremedies bij Nancy gevolgd. Het was leuk, leerzaam en goed verzorgd. Alle bloesems werden één voor één behandeld en uitgediept. Na afloop van de bijeenkomst kregen we vragen mee om te bekijken of je de stof voldoende beheerste.  In de cursus was ook tijd om op persoonlijke vragen/vraagstukken en ervaringen in te gaan, dit was ook erg prettig. Inmiddels heb ik voor een handvol mensen in mijn omgeving ook een remedie mogen uitschrijven. Heel bijzonder en waardevol om te ervaren dat ik dat nu zelf kan en dat ik hiermee ondersteuning geef aan een persoonlijk groeiproces van iemand. Ook merk ik dat ik zelf beter in balans ben gekomen, sinds ik weer actief bezig ben met bach. Nancy bedankt!

Miranda


De wederopstanding van Harry

Afgelopen zomer kregen we Harry bij ons over de vloer. Harry is een leuke kater die binnen ons gezin al snel een plaats kreeg. Tijdens een wilde muizenjacht raakte hij echter bekneld onder een metalen radiator, met als gevolg dat z’n achterzijde verlamd was. Z’n beide achterpoten deden niets meer, z’n staart bijna niets meer. We raakten dus naar de veearts met hem maar die kon weinig voor hem doen. We besloten Harry een kans te geven en het 1 week aan te zien. Het was gewoon zielig, hij sleepte z’n eigen door het huis, maar was niet een echt een ‘katwaardig’ bestaan voor het dier.

Na 2 weken kwam Nancy hier een keer en die vroeg om een foto van Harry voor een behandeling. Vanaf het eerste contact tussen Harry & Nancy kwam er een verbetering in de verlamming van onze kater en langzaam maar zeker probeerde hij weer te lopen. Als hij in het begin een sprintje wilde trekken, raakten z’n achterpoten nog in de war, maar de laatste tijd pakt hij het circuit weer op waar hij voor het ongeval overheen vloog. Al met al dus een wonderbaarlijke genezing waar wij toch erg gelukkig mee zijn!

Fam. Romar


Hier even mijn ervaring op de behandeling die ik gekregen heb in december 2008 bij Nancy van Natuurgeneeskundig praktijk de Brug.
Liep al jaren met rug en schouderklachten, van de ene behandeling van fysiotherapie, medicatie etc. naar manueel therapie nooit het gewenste resultaat. Sta altijd al open voor homeopathische geneeswijze. Dus na toch een aantal keren op deze praktijk te zijn gewezen de stap genomen. En met een ontzettend goed resultaat op de behandeling. Ben 3 keer behandeld met quantum touch in combinatie met bachbloesemremedie. Met een vervolgbehandeling nog eenmaal neitherapie een aparte gewaarwording. Kan niet anders zeggen met resultaat, geen tot weinig klachten meer en pijn is weg. De behandeling is gericht op zelfgenezing. Zeker een aanrader om de praktijk te bezoeken.

G K


Hallo,

Ik ben Meanda en ik ben 16 jaar oud. Ik had al een paar jaar last van vaak hoofdpijn.
Ik had het elke dag en soms wel hele dagen door. Ik had er alles aan geprobeerd; naar de dokter en naar mensendieck omdat het misschien ook aan mijn houding kon liggen.
Maar het hielp allemaal niet. Toen hoorde me moeder van quantum touch, bachbloesem en nei behandelingen, en dat wou ik natuurlijk wel graag proberen.
Ik had er alles voor over als het maar weg ging. Ik heb 3 behandelingen gehad van quantum touch, en 1 nei behandeling. En de bachbloesem heb ik 2 flesjes gedruppeld, en het resultaat was geweldig. Ik heb nu nergens meer last van. Mijn hoofdpijn is helemaal over en het gaat hartstikke goed.


In 2008 had ik mijn eerste afspraak met Marco. Deels uit nieuwsgierigheid, maar vooral omdat ik wilde werken aan persoonlijke groei en terugkerend vast liep op een aantal items in mijn leven. Ik heb in totaal twee energie behandelingen gekregen en ben een keer of vijf terug gekomen voor bachbloesemremedie (druppels). Ik vind het prettig om met Marco te praten; de rust die hij uitstraalt en de inzichten die hij mij brengt. Daarnaast merk ik dat ik door de druppels sensitiever ben geworden en stabieler en positiever in het leven sta. Heel waardevol. 
M.


Wij kwamen via een vriendin bij Marco terecht met onze toen 4 weken oude (jonge) dochter. Zij was heel onrustig en kon niet slapen. Aangezien er in ons gezin een historie is met diversen voedselallergieën en huidproblemen waren wij wel het een en ander gewend, maar bij de jongste lukte het niet om haar rustiger te krijgen, ja, 24 uur per dag in je armen houden! Bij Marco een consult gehad en toen aan de Bach-remedie, het ging steeds beter. Uiteraard was het niet van de een op de andere dag maar ze werd steeds rustiger en na een aantal weken hadden wij een tevreden baby die heerlijk in haar eigen bedje kon slapen!

Onze oudste zoon (nu 4,5 jaar) was als baby ook zeer onrustig, huidproblemen, etc., eigenlijk net als de jongste, met hem zijn we nadat we bij het consultatiebureau, de huisarts en de kinderarts geen stap verder kwamen ook bij diverse alternatieve therapeuten geweest met zeer goede resultaten. Toen wij bij Marco terecht kwamen had hij nog steeds bijna dagelijks last van “Night Terrors” (aandoening waarbij iemand vanuit zijn diepste slaap ineens wakker wordt en daardoor in een hele rare emotionele toestand is), na een NEI-behandeling heeft hij geen aanval meer gehad! Heerlijk!

Zelf heb ik de Bach-Remedie gebruikt, ik voel me daar heel goed bij, je moet er even doorheen maar ik ben nu een heel stuk meer ontspannen en heb veel meer energie, ik kan de hele wereld weer aan, ja zelfs mijn 3 bengeltjes!

In november van 2008 heb ik mijn ogen laten laseren i.v.m. bijziendheid, eigen keus en de pijn hoort erbij, echter toen ik na 2 dagen mijn ogen nog niet open kreeg was ik het wel een beetje zat! Ik heb toen Marco gebeld en hij heeft mijn ogen zo’n 30 tot 45 minuten gehealed, ik voelde er eigenlijk niets van en vroeg mij af of het zou helpen. Op een gegeven moment zei Marco: zo, nu moet het beter gaan. Ik deed mijn ogen open en ze bleven open, de pijn was weg en ik zag! Uiteraard moesten mijn ogen nog verder herstellen van de laserbehandeling maar de eerste dagen waren een stuk aangenamer met open ogen en zonder pijn!


Scoliose

November 2007 constateerden we dat de rug van mijn dochter, laten we haar Sara noemen, aan de rechterkant een verdikking had bovenin. Via de huisarts kwamen we bij de orthopeed terecht. Het bleek dat Sara scoliose had, de afwijking was al 45 graden.

Vanaf 46 tot 50 graden gaan ze opereren, daar je last kan krijgen met ademhalen, omdat je long een beetje in de verdrukking komt. We werden doorgestuurd naar het AMC. In de tussentijd kwam ik via via in contact met Nancy, zij wilde wel proberen met Quantumtouch hier iets aan te doen. Zelf hadden wij hier nog nooit van gehoord, maar dachten baat het niet dan schaadt het niet.

We gingen bijna elke week naar Nancy voor een behandeling van een  uur. Toen we voor de eerste keer naar het AMC gingen wezen de foto´s daar uit dat de afwijking ongeveer 40 graden was. Een verbetering door de quantum touch??

Sara kreeg een corset aangemeten die zij in principe 23 uur per dag moet gaan dragen, maar waar ze lang niet aankomt. Daar het voor Sara, een meisje in de puberteit, steeds moeilijker werd om haar aandacht voor 100% bij het quantumtouchen te houden, werden de behandeling in gekort tot een half uur. Toen we na drie maanden weer naar het AMC gingen voor controle, bleek uit foto´s dat de afwijking nu ongeveer 38 graden was. Dus weer een aantal graden verbeterd. Het is erg moeilijk om de behandeling van quantum touch door te blijven zetten, mede omdat je niet meteen een zichtbare verbetering ziet. Maar de foto´s wezen duidelijk een zichtbare verbetering uit. Dus wel de moeite waard om door te zetten!!

Voor mijzelf voelde het goed, ondanks dat er een hoop tijd ingaat zitten. Helaas is het voor Sara moeilijk om vol te houden, daar het resultaat nog niet zichtbaar is en het langzaamaan gaat.